abc
  Zoeken op: Alle woorden Een van deze woorden Complete zin
if dutch is abacadabra for you ... Klik om deze pagina te verversen
Inhoud verversen
Hoofdmenu

Tip: u kunt de tekst vergroten en verkleinen door met de Ctrl-toets ingedrukt aan uw muiswieltje te draaien.
Hoofdmenu

Algemene informatie over AutoCAD 2000i

CADM-nieuwsoverzicht

Krachtige internetfuncties met AutoCAD 2000i

14/4/00 Wat direct al opvalt bij het opstarten van AutoCAD 2000i is het AutoCAD Today dialoogmenu, met hierin in hoofdzaak een drietal functies:
 • Het openen van bestaande en het bewerken van nieuwe tekeningen via een HTML-omgeving. Hierdoor beschikt u direct al over betere sorteermogelijkheden (netjes onder de letters van het alfabet) en de preview direct als u met de muis over de bestandsnaam heen beweegt. Klikt u op het tabblad voor symbolenbibliotheken dan komt u vanzelf in het AutoCAD Design Center terecht. Indirect geeft AutoCAD Today u de mogelijkheid om het openen van tekeningen beter te sturen door de HTML-pagina AutoCAD Today naar uw eigen inzicht in te richten en bv. te voorzien van Java-scripts.
 • Directe toegang tot de nieuwe internetpagina van Autodesk, Autodesk Point A. Op deze pagina vindt u veel informatie, zoals enkele nieuwe tips en technieken, de Autodesk-discussiegroepen per product en links naar productgerelateerde pagina's. Ook uw eigen favoriete links kunt u in AutoCAD Today onderbrengen.
 • Het CAD Manager Bulletin Board, gericht op de beheerders van de AutoCAD-omgeving om via het netwerk of intranet met hun collega-tekenaars te corresponderen over bv. de te volgen tekenafspraken.

Een andere typische internettoepassing in AutoCAD 2000i is de Publish to the Web wizard. Hiermee kunnen tekeningen snel op het internet worden gepubliceerd en onderhouden.

Met de knop Meet Now wordt er vanuit AutoCAD 2000i direct een virtuele vergadering opgestart via Microsoft Netmeeting, zodat gemakkelijker kan worden gecommuniceerd (allemaal een webcam op de monitor?) en gegevens kunnen worden uitgewisseld. Tevens kunt u uw AutoCAD-scherm delen met iemand die ook deelneemt aan de netmeeting.

Met het vernieuwde Hyperlink-dialoogmenu voelt u zich direct thuis aangezien het een Microsoft Office-achtige uitstraling heeft. Hiermee wordt het aanbrengen van verwijzingen in de tekening naar andere documenten, bv. tekeningen, details, berekeningen of internetadressen nog verleidelijker.

Afbeelding vergroten
Ook nieuw in AutoCAD 2000i is de functie eTransmit, de opvolger van 'Pack'n Go' uit de Express of Bonus Tools. Met eTransmit maakt u van een tekening snel een zelfuitpakkend exe- of zip-bestand, incl. onderliggende bestanden, zoals fonts, stb- of ctb-bestanden en natuurlijk de onmisbare Xref's. U kiest het bestandsformaat (AutoCAD 14 of 2000) en kunt het resultaat direct via email versturen of op uw internetlocatie plaatsen.

Naast de bovenstaande internetfuncties, beschikt AutoCAD 2000i tevens over de volgende verbeteringen en nieuwigheden.
 • File Open is sterk uitgebreid en heeft nu onder andere directe internetverbinding via het FTP-protocol. Verder vertoont dit menu nog meer de look en feel van de standaard Office 2000-producten.
 • Snelheidsverbeteringen op een aantal fronten, waaronder schermopbouw en object snap. Bovendien is AutoCAD 2000i geoptimaliseerd voor computers met twee processoren.
 • UCS heeft nu een eigen dialoogmenu.
 • Geen Regen bij wisseling tussen lay-out-tabbladen.
 • Pedit accepteert nu meerdere polylijnen.
 • Trim kan nu ook lijnen verlengen en Extend kan ook inkorten.
 • Trim en Extend kunnen ook nu verlengen en inkorten tot lijnen in blokken of Xref's.
 • D� grote miskleun van AutoCAD 2000 is weer terug: het aan- en uitzetten van lagen per viewport via de eigenschappenwerkbalk.
 • Een dubbelklik op een object geeft direct het eigenschappenvenster van het object.
 • E�n enkele Escape deactiveert de Grips
 • Eindelijk, AutoCAD LT had dit al heel lang, is er nu een prachtig dialoogmenu voor Array, met hierin natuurlijk een preview van wat er gaat gebeuren.
 • De afrondingsstraal kan nu worden aangegeven in Fillet zonder de opdracht te verlaten. Hetzelfde geldt voor het ingeven van de afstanden bij Chamfer.
 • Purge heeft nu een eigen dialoogmenu waarmee alle geneste objecten in een enkele handeling uit de tekening kunnen worden verwijderd.
 • Met Active Assistance loopt de helpfunctie direct mee met wat u doet, zodat u niet steeds zelf naar de help hoeft te navigeren.
 • Last but not least: AutoCAD 2000i kent geen hardware-lock meer en wordt vervangen door een autorisatiecode.


 • Klik hier voor meer informatie over het software-lock.
Nieuws rond AutoCAD 2000i
AutoCAD 2000i is niet de laatste versie. Klik hier voor AutoCAD 2002.

Klik hier voor informatie over eerdere versies van AutoCAD

Uw reactie wordt zeer op prijs gesteld. Zegt het voort!

Klik voor onze Facebook-pagina Om te voorkomen dat uw surfgedrag op onze website kan worden gevolgd door derde partijen, zoals Facebook, hebben wij alle actieve links e.d. verwijderd, m.u.v. Statcounter. U kunt natuurlijk nog wel onze Facebook-pagina bezoeken.
Meer informatie?
Wilt u meer informatie, een offerte of een webdemo? Vul dan hier uw gegevens in. We sturen dan per email de gevraagde informatie of geven u enkele datums voor een webdemo.

Sinds maandag 2 juli 2007 zijn op ideoma.nl pagina‘s bekeken. Bekijk hier de statistieken

Open uw PDF!
Stop printen, krassen, scannen - maak uw PDF-aantekeningen meteen digitaal!

Open uw DWG!
Bespaar fors op uw CAD-licentiekosten met Open DWG software!



Probeer GstarCAD eens ... © Copyright 1992-2022, IDEOMA intelligent systems bv