abc
  Zoeken op: Alle woorden Een van deze woorden Complete zin
if dutch is abacadabra for you ... Klik om deze pagina te verversen
Inhoud verversen
Hoofdmenu

Tip: u kunt de tekst vergroten en verkleinen door met de Ctrl-toets ingedrukt aan uw muiswieltje te draaien.
Hoofdmenu

CADM-nieuwsoverzicht 26/7/07 De onderstaande uitleg over de Portable License Utility is nog steeds geldig!


CADM-nieuws 25 - 1 oktober 2000

AutoCAD 2000i registratie en software-lock

Na jaren voorzien te zijn van een hardware-lock, heeft Autodesk de producten voorzien van een software-lock. Vanaf de AutoCAD 2000i serie hoeft men zich geen zorgen meer te maken over een eventueel kapot hardware-lock of dat deze gestolen wordt.

Afbeelding vergroten
Afbeelding vergroten


Gebruikers die voorheen op meerdere PC's één licentie AutoCAD hadden geïnstalleerd, staken simpelweg het hardwarelock in de PC die ze op dat moment gebruikten. In zekere zin kan dit met het software-lock nog steeds, ondanks dat er bij registratie slechts één autorisatiecode wordt afgegeven.

Registreren

Zodra de eerste installatie is voltooid registreert u AutoCAD 2000i. Dit doet u via internet of via het programma. In dit voorbeeld wordt er vanuit gegaan dat er rechtstreeks vanuit AutoCAD wordt geregistreerd. Er moet wel voor gezorgd worden dat de verbinding met internet staat ingeschakeld. Als AutoCAD wordt opgestart komt het formulier wat hiernaast staat afgebeeld in beeld. Door op de knop "Next" te klikken wordt er een scherm gegenereerd waarop o.a. het serienummer en de aanvraagcode staat. Het serienummer spreekt voor zich, maar de aanvraagcode wordt gegenereerd door AutoCAD en is verschillend per PC. Door de stappen te volgen, wordt de autorisatiecode verkregen en het product geautoriseerd. Nu is AutoCAD 2000i klaar voor gebruik.

N.B.: Uw oude hardware-lock dient u aangetekend retour te zenden aan Autodesk!

Eén licentie op meerdere PC's

Afbeelding vergroten Door het bijbehorende programma "Portable License Utility" kan er een groep (pool) worden opgezet, zodat er met één licentie op meerdere PC's kan gewerkt worden. Heeft u bijvoorbeeld werk dat u mee naar huis wil nemen, dan kunt u de licentie overzetten op uw PC thuis. Dit gaat met behulp van de Transfercode of het Transferbestand. De code kunt u gewoon kopiëren, afdrukken of per email versturen. Het Transferbestand kan bijvoorbeeld op diskette worden gezet. Wordt er daadwerkelijk een groep aangemaakt, dan is het noodzakelijk de computers verschillende namen te geven. Meestal is dit al gedaan. Zo niet, dan kan dit simpel door de icoon "Deze computer" op het bureaublad te selecteren en de naam te wijzigen in de afgesproken naam.

Afbeelding vergroten De benodigdheden voor een groep zijn:
  • Machine Identificatie Codes (MIC)
  • Computernamen
De computernaam bestaat al of is net bedacht. De MIC wordt gegenereerd door het programma en weergegeven in het tabblad "Import".

Afbeelding vergroten
Op het tabblad "Pool" kunnen er PC's worden toegevoegd. Het is wel noodzakelijk dat de PC die toegevoegd moet worden aan de groep voorzien is van AutoCAD, want als er een PC wordt toegevoegd, wordt er om de computernaam en de bijbehorende MIC gevraagd. De MIC is per PC uniek en hangt ondermeer af van de computernaam Als de PC is toegevoegd, moet op de toegevoegde PC hetzelfde worden gedaan als wat hiervoor is besproken, zodat de licentie gemakkelijk is te importeren en te exporteren.
Als de licentie is geëxporteerd, dan is er geen risico dat de licentie verloren gaat door diefstal of een beschadigde diskette, omdat er meerdere keren geëxporteerd kan worden naar dezelfde PC in de groep.
In deze kolom vindt u voortaan aanvullende opmerkingen rond dit onderwerp.
De tekst links hiernaast kan verouderd zijn.

Het laatste nieuws vindt u via het hoofdmenu


Open uw PDF!
Stop printen, krassen, scannen - maak uw PDF-aantekeningen meteen digitaal!

Open uw DWG!
Bespaar fors op uw CAD-licentiekosten met Open DWG software!

IDEOMA supertool
Hoeveelheden bepalen
HoeveelIDEOMA database-producten

IDEOMA Relatie
Relatie


IDEOMA Document
Document


IDEOMA Uren
Uren


IDEOMA Kadastraal
Kadastraal


IDEOMA Grondwater
Grondwater


IDEOMA Riool
Riool


IDEOMA Klacht
Klacht


IDEOMA Toolbox
ToolboxEr zijn meer database-producten dan hier weergegeven.Sinds maandag 2 juli 2007 zijn op ideoma.nl pagina's bekeken. Bekijk hier de statistieken

Wat vindt u van deze pagina?
zeer goed goed matig slecht, omdat:
Graag uw emailadres:


© Copyright 2012, IDEOMA intelligent systems bv