abc
  Zoeken op: Alle woorden Een van deze woorden Complete zin
if dutch is abacadabra for you ... Klik om deze pagina te verversen
Inhoud verversen
Hoofdmenu

Tip: u kunt de tekst vergroten en verkleinen door met de Ctrl-toets ingedrukt aan uw muiswieltje te draaien.
Hoofdmenu

12 november 1999

Provincie Groningen

In opdracht van de Provincie Groningen hebben wij in circa vijf dagen het volgende systeem opgezet in Microsoft Access 97. De eerste insteek is het beheren van alle documenten, maar het ligt erg voor de hand om ook wat meer gegevens van de projecten op deze manier te beheren.

Afbeelding vergroten Het beheermenu geeft de databasebeheerder toegang tot de formulieren met gegevens die niet dagelijks wijzigen.
In het bedrijvenformulier kunnen gegevens per bedrijf worden bijgehouden variërend van telefoonnummers tot gespreksnotitie. Personen worden in principe altijd per bedrijf benaderd, maar men kan ook zoeken in de personenlijst via de drukknop "Personen" in het hoofdmenu.

Afbeelding vergroten

Afbeelding vergroten

Projectenlijst

De projectenlijst kan worden opgeroepen door op de knop "Projecten" te klikken in het hoofdmenu. Hoofdprojecten, deelprojecten en subprojecten staan gewoon in één lijst en zijn te herkennen aan het aantal cijfers van het projectnummer (6=hoofd-, 8=deel-, 10=subproject). De gebruiker zorgt zelf voor de onderlinge samenhang van de projecten door de keuze van het projectnummer. Het ligt voor de hand dat niet iedereen nieuwe projectnummers mag aanmaken.

Afbeelding vergroten Door op één van de witte velden te gaan staan en de rechtermuisknop in te drukken kan worden gesorteerd en gefilterd. Zijn er meer filter- of sorteervelden gewenst, bv. de startdatum van elk project, dan kan dit de databasebeheerder dit eenvoudig doen door enkele velden aan het formulier toe te voegen.

Projectdetails

Via de knop "Details" in de projectenlijst of door te dubbelklikken op de recordkiezer wordt het detailvenster geopend van het betreffende project. Hierin kunnen ondermeer de bevoegdheden van personen per project bekeken en ingesteld worden. Vanzelfsprekend is niet iedereen gerechtigd om de bevoegdheden te wijzigen.

Afbeelding vergroten
Documentenlijst

Er zijn drie verschillende manieren om de documentenlijst op te roepen. In feite wordt steeds hetzelfde formulier geopend, terwijl de inhoud door filters anders is.
 1. Via de knop "Documenten" in het hoofdmenu wordt de totale documentenlijst getoond. Hierin kan snel worden gefilterd en gesorteerd. Mogelijk beschikt niet iedereen over deze knop.

  Afbeelding vergroten

 2. Via de knop "Documenten" in de projectenlijst worden de documenten getoond van het project.

  Afbeelding vergroten

 3. Door te dubbelklikken op de recordaanwijzer van het documentsoort in het projectdetailvenster worden alleen de documenten van het betreffende soort en project getoond.

  Afbeelding vergroten

  Afbeelding vergroten

In deze kolom vindt u voortaan aanvullende opmerkingen rond dit onderwerp.
De tekst links hiernaast kan verouderd zijn.

Het laatste nieuws vindt u via het hoofdmenu
Uw reactie wordt zeer op prijs gesteld. Zegt het voort!

Klik voor onze Facebook-pagina Om te voorkomen dat uw surfgedrag op onze website kan worden gevolgd door derde partijen, zoals Facebook, hebben wij alle actieve links e.d. verwijderd, m.u.v. Statcounter. U kunt natuurlijk nog wel onze Facebook-pagina bezoeken.
Meer informatie?
Wilt u meer informatie, een offerte of een webdemo? Vul dan hier uw gegevens in. We sturen dan per email de gevraagde informatie of geven u enkele datums voor een webdemo.

Sinds maandag 2 juli 2007 zijn op ideoma.nl pagina‘s bekeken. Bekijk hier de statistieken

Open uw PDF!
Stop printen, krassen, scannen - maak uw PDF-aantekeningen meteen digitaal!

Open uw DWG!
Bespaar fors op uw CAD-licentiekosten met Open DWG software!Probeer GstarCAD eens ... © Copyright 1992-2022, IDEOMA intelligent systems bv