abc
  Zoeken op: Alle woorden Een van deze woorden Complete zin
if dutch is abacadabra for you ... Klik om deze pagina te verversen
Inhoud verversen
Hoofdmenu

Tip: u kunt de tekst vergroten en verkleinen door met de Ctrl-toets ingedrukt aan uw muiswieltje te draaien.
Hoofdmenu

6 november 1998

Documentenbeheer met MS Access 97

Bij deze relatie werd al gewerkt met een documentenbeheerpakket. Omdat dit pakket niet aan het verwachtingspatroon voldeed wilde deze relatie zien wat de mogelijkheden waren met MS Access. Daartoe heeft IDEOMA een workshop georganiseerd van een hele dag. Tijdens de workshop werden de gegevens van de relatie gebruikt. Deze gegevens kwamen uit het andere documentenbeheerpakket en uit allerlei pakketten waar maar iets met projectadministratie werd gedaan.

Afbeelding vergroten Met deze workshop hebben wij deze relatie kunnen overtuigen van de kracht van Microsoft Access. Bijkomend voordeel van zo'n workshop is dat er tijdens deze dag een prototype documentenbeheersysteem ontstaat.

Al snel na het evalueren van het prototype blijkt dat onze relatie zo enthousiast is geworden dat er extra wensen zijn ontstaan. Was voorheen alleen het tekeningenbeheer besproken, nu wordt de wens van urenregistratie en andere onderwerpen besproken. Afgesproken wordt dat iemand intern het urensysteem en andere wensen opbouwt met ondersteuning van IDEOMA. Dit blijkt een goed alternatief te zijn.

Het documentenbeheersysteem ziet er als volgt uit. Via het hoofdmenu kunt u naar de projectadministratie. Per opdrachtgever zijn de projecten gegroepeerd. Met een dubbelklik kunnen de projectdetails bekeken en gewijzigd worden.

Afbeelding vergroten
Afbeelding vergroten

Afbeelding vergroten De documenten zijn gegroepeerd op documenttypen, zoals tekeningen, faxen, memo's e.d.. Ook hier kan met een dubbelklik op het record de documentdetails bekeken en gewijzigd worden.
Voor AutoCAD tekeningen kunnen revisies opgegeven worden en aantekeningen bijgehouden worden in een memoveld.

Deze relatie heeft een persoon vrijgemaakt om het systeem te doorgronden, zodat zij zelf aanpassingen kunnen maken.


In deze kolom vindt u voortaan aanvullende opmerkingen rond dit onderwerp.
De tekst links hiernaast kan verouderd zijn.

Het laatste nieuws vindt u via het hoofdmenu
Uw reactie wordt zeer op prijs gesteld. Zegt het voort!

Klik voor onze Facebook-pagina Om te voorkomen dat uw surfgedrag op onze website kan worden gevolgd door derde partijen, zoals Facebook, hebben wij alle actieve links e.d. verwijderd, m.u.v. Statcounter. U kunt natuurlijk nog wel onze Facebook-pagina bezoeken.
Meer informatie?
Wilt u meer informatie, een offerte of een webdemo? Vul dan hier uw gegevens in. We sturen dan per email de gevraagde informatie of geven u enkele datums voor een webdemo.

Sinds maandag 2 juli 2007 zijn op ideoma.nl pagina‘s bekeken. Bekijk hier de statistieken

Open uw PDF!
Stop printen, krassen, scannen - maak uw PDF-aantekeningen meteen digitaal!

Open uw DWG!
Bespaar fors op uw CAD-licentiekosten met Open DWG software!Probeer GstarCAD eens ... © Copyright 1992-2022, IDEOMA intelligent systems bv