abc
  Zoeken op: Alle woorden Een van deze woorden Complete zin
if dutch is abacadabra for you ... Klik om deze pagina te verversen
Inhoud verversen
Hoofdmenu

Tip: u kunt de tekst vergroten en verkleinen door met de Ctrl-toets ingedrukt aan uw muiswieltje te draaien.
Hoofdmenu

16 april 2004

Raster Design 2005

Afbeelding vergroten In de ontwerpindustrie zijn vectorbestanden, zoals het DWG-formaat, al jaren de standaard. Toch wordt er vaak gebruik gemaakt van de zogenaamde rasterbestanden. Dit waren tot nu toe meestal gescande oude tekeningen of tekeningen van derden, welke vaak alleen worden gebruikt als onderlegger of informatiebron. Een nieuwe ontwikkeling is de enorme vlucht die de digitale fotografie heeft genomen. Technische tekeningen worden steeds vaker aangevuld met digitale foto's. Ook wordt meer en meer gebruikt gemaakt van luchtfoto's. Om met deze rasterbestanden om te gaan heeft Autodesk al jaren een goed product, genaamd Raster Design (voorheen CAD Overlay).

Raster Design 2005 is zeer geschikt voor het beheren, converteren, analyseren en bewerken van rasterbestanden in een vectoromgeving. Voor iedereen die regelmatig te maken krijgt met het gebruik van gescande tekeningen, satellietbeelden, luchtfoto's en andere digitale beeldbestanden is Raster Design een waardevolle toevoeging aan AutoCAD.

Wat is er nieuw 2005?
Afbeelding vergroten
  • Verbeterde Image Management Tool: eenvoudig te bedienen tool om uw rasterbestanden te beheren.
  • Nieuwe beeldgegeventypes, zoals digitale elevatie, 16 bits dynamische bereiken en multispectrale gegevens.
  • Meer bestandstypen, zoals JPEG 2000, DOQ, DEM en GeoTIFF, zowel 8- als 16-bits.
  • Nieuwe functies voor rastergegevensanalyse en -presentatie.
Afbeelding vergroten
Deze functies zijn nieuw in de 2005-versie, maar natuurlijk was er daarvoor ook al een uitgebreid pakket functies beschikbaar. Zo kunt u kleurcorrecties toepassen om gescande tekeningen weer op de originele kleur te krijgen of om tekeningen duidelijker te maken (Tonal Adjustment). Ook kunt u kleurpaletten zelf instellen. Naast de kleuraanpassingen is het ook mogelijk om objecten zoals teksten, lijnen en bogen uit de rasterbestanden te converteren naar vectorobjecten, zodat deze als vector bewerkt kunnen worden. Verder zijn er nog diverse andere mogelijkheden om uw tekeningen te bewerken. Voor meer informatie kunt u het best gewoon even contact met ons op te nemen.
In deze kolom vindt u voortaan aanvullende opmerkingen rond dit onderwerp.
De tekst links hiernaast kan verouderd zijn.

Het laatste nieuws vindt u via het hoofdmenu
Uw reactie wordt zeer op prijs gesteld. Zegt het voort!

Klik voor onze Facebook-pagina Om te voorkomen dat uw surfgedrag op onze website kan worden gevolgd door derde partijen, zoals Facebook, hebben wij alle actieve links e.d. verwijderd, m.u.v. Statcounter. U kunt natuurlijk nog wel onze Facebook-pagina bezoeken.
Meer informatie?
Wilt u meer informatie, een offerte of een webdemo? Vul dan hier uw gegevens in. We sturen dan per email de gevraagde informatie of geven u enkele datums voor een webdemo.

Sinds maandag 2 juli 2007 zijn op ideoma.nl pagina‘s bekeken. Bekijk hier de statistieken

Open uw PDF!
Stop printen, krassen, scannen - maak uw PDF-aantekeningen meteen digitaal!

Open uw DWG!
Bespaar fors op uw CAD-licentiekosten met Open DWG software!Probeer GstarCAD eens ... © Copyright 1992-2022, IDEOMA intelligent systems bv