abc
  Zoeken op: Alle woorden Een van deze woorden Complete zin
if dutch is abacadabra for you ... Klik om deze pagina te verversen
Inhoud verversen
Hoofdmenu

Tip: u kunt de tekst vergroten en verkleinen door met de Ctrl-toets ingedrukt aan uw muiswieltje te draaien.
Hoofdmenu

CADM-nieuwsoverzicht CAD-nieuws 19 - 7 juli 1999

DWG-bestanden toegankelijk voor iedereen

Langzaam maar zeker is in elke organisatie een enorme hoeveelheid CAD-informatie beschikbaar in de vorm van DWG-bestanden. Door het succes van AutoCAD is het DWG-formaat wereldwijd geaccepteerd als standaard voor technische tekeningen. De DWG-bestanden worden nog waardevoller als iedereen binnen de organisatie er onbelemmerd gebruik van kan maken, natuurlijk met de nodige beschermingen. In een technische omgeving beschikt de gemiddelde PC dan ook inmiddels over een zgn. "Viewer", zoals AutoManager View van Cyco, waarmee u bijna alle denkbare bestandsformaten kunt bekijken, grafisch vergelijken (wist u dat?) en afdrukken. Het bekijken en afdrukken van DWG-bestanden kost tegenwoordig echter helemaal niets meer met de recente komst van Autodesk's Volo View Express.

Dit programma kunt u gratis downloaden (17Mb) en laat u lagen uit- en aanschakelen en zelfs om een ingekleurd 3D-model heenlopen. Naast dit soort bekijksoftware is er echter een groeiende behoefte aan goedkope software om af en toe eens een DWG-bestand te kunnen openen, enkele aanpassingen daaraan te doen, iets daaruit te kopi�ren, een technisch concept uit te werken of een schema te tekenen. Het resultaat moet natuurlijk in DWG-bestandsformaat worden opgeslagen. Omdat tekenwerk voor deze gebruikers slechts bijzaak is, moet dit soort software ongelooflijk gemakkelijk te bedienen zijn. Autodesk is er ons inziens in geslaagd om twee van dit soort producten op de markt te zetten!
De onderstaande programma's zijn allemaal van Autodesk en ondersteunen dus het DWG-bestandsformaat. Er van uitgaande dat ook u het geld maar ��n keer kunt uitgeven hebben wij op een rijtje gezet hoeveel mensen u tegenwoordig voor een gegeven budget toegang tot de DWG-bestanden kunt verschaffen.

Voor ongeveer Hfl 7.500,-- opent u voor hen de DWG-wereld

Betrokkenen Rechten Software Gebruikomschrijving
1 full time tekenaar volledige rechten op de belangrijke DWG-bestanden, zoals ondergronden, besteks- en werktekeningen AutoCAD 2000 technisch tekenen of 3D modelleren zonder beperkingen door een wereld van bestaande vakgerichte tools
of 5 part time tekenaars Idem AutoCAD LT 98 technisch tekenen met de basisfunctionaliteit van AutoCAD
of 10 werkvoorbereiders alleen lezen-recht op de belangrijke DWG-bestanden en volledig op bepaalde directory's, bv. schematekeningen Actrix technisch tekenen op intu�tie, met intelligente symbolen en evt. gestuurd door bv. Excel of Access
of 25 overige betrokkenen alleen lezen-recht op de belangrijke DWG-bestanden en volledig op bepaalde directory's, bv. bijlagen bij rapporten. AutoSketch technisch tekenen op intu�tie met uitgebreide symbolenbibliotheken en evt. DWF-bestanden maken van DWG's.
en verder iedereen die wil kijken en afdrukken alleen lezen-recht op alle DWG-bestanden Volo View Express Gratis bekijkprogramma voor DWG-, DXF en DWF-bestanden

10 oktober 2005 Actrix is helaas uit de handel genomen (leek het misschien te veel op Visio van Microsoft?). Volo View Express is opgevolgd door DWF Viewer (gratis, maar alleen voor DWF-bestanden) en DWF Composer (niet gratis, maar inclusief viewer voor DWG en DXF).

Informatieverlies bij uitwisseling?
Waar de uitwisseling van DWG-bestanden tussen AutoCAD 14 en LT 98 vrijwel perfect is, kan uitwisseling met Actrix en AutoSketch tot enig verlies van informatie leiden. Dit komt doordat bepaalde objecten in AutoSketch, Actrix en AutoCAD verschillend opgebouwd zijn, bv. maten en arceringen die na uitwisseling niet meer associatief zijn. Grafisch kunnen eveneens kleine verschillen optreden. De uitwisseling van het DWG-formaat is echter gegarandeerd omdat alle programma's van ��n softwareontwikkelaar afkomstig zijn. En in deze tijd van steeds complexer wordende systemen is het van groot belang voor de beheersbaarheid om het aantal softwareontwikkelaars op uw systemen tot een minimum te beperken. Zo richten wij ons al jaren alleen nog op Microsoft en Autodesk. Op anderen alleen als er heel goede redenen voor zijn.
In deze kolom vindt u voortaan aanvullende opmerkingen rond dit onderwerp.
De tekst links hiernaast kan verouderd zijn.

Het laatste nieuws vindt u via het hoofdmenu
Uw reactie wordt zeer op prijs gesteld. Zegt het voort!

Klik voor onze Facebook-pagina Om te voorkomen dat uw surfgedrag op onze website kan worden gevolgd door derde partijen, zoals Facebook, hebben wij alle actieve links e.d. verwijderd, m.u.v. Statcounter. U kunt natuurlijk nog wel onze Facebook-pagina bezoeken.
Meer informatie?
Wilt u meer informatie, een offerte of een webdemo? Vul dan hier uw gegevens in. We sturen dan per email de gevraagde informatie of geven u enkele datums voor een webdemo.

Sinds maandag 2 juli 2007 zijn op ideoma.nl pagina‘s bekeken. Bekijk hier de statistieken

Open uw PDF!
Stop printen, krassen, scannen - maak uw PDF-aantekeningen meteen digitaal!

Open uw DWG!
Bespaar fors op uw CAD-licentiekosten met Open DWG software!Probeer GstarCAD eens ... © Copyright 1992-2022, IDEOMA intelligent systems bv