abc
  Zoeken op: Alle woorden Een van deze woorden Complete zin
if dutch is abacadabra for you ... Klik om deze pagina te verversen
Inhoud verversen
Hoofdmenu

Tip: u kunt de tekst vergroten en verkleinen door met de Ctrl-toets ingedrukt aan uw muiswieltje te draaien.
Hoofdmenu

Nieuws van 2008 over CAD-toepassingen

3D Printing ruim 2 jaar later ...

12/12/08 In juni 2006 maakten we al melding van dit zeer betaalbare nieuwe fenomeen. Vergeet niet dat het bestaat! Lees hier de laatste ontwikkelingen.

Nieuw: SketchUp 7

18/11/08 Geloof het of niet, maar SketchUp heeft nu ook, net als AutoCAD, dynamische blokken. En dat voor die lage prijs!
Nieuw in SketchUp ...

Mech-Q voor GstarCAD

7/11/08 Het Australische ASVIC heeft Mech-Q geschikt gemaakt voor GstarCAD. Mech-Q is een verzameling handige tekentools voor de staalbouw en de werktuigbouwkundige installatietechniek. Behalve Mech-Q is ook de landmeetkundige software GeOpus al enige tijd op de markt met een versie voor GstarCAD.

Hoe controleert u uitbesteed tekenwerk?

5/9/08 Heeft u tekenwerk en besteedt u dat uit aan derden? Zo ja, heeft u dan voldoende kennis om de eisen op te stellen waaraan de tekeningen moeten voldoen? Beschikt u over de tools om te controleren of de tekeningen aan de eisen voldoen? Zo niet, laat IDEOMA u dan van dienst zijn. Maar al te vaak zien wij tekeningen aangeleverd door tekenbureau‘s waar ons de tranen van in de ogen springen. Dan is het al te laat. Schakel de consultants van IDEOMA in om sluitende eisen op te stellen en om de kwaliteit van uw CAD-tekeningen te controleren.

Echt wat leren of reclame aanhoren?

4/9/08 Wilt u echt wat nuttigs leren over AutoCAD 2009? Kom dan naar onze update-opleiding op woensdag 15 oktober a.s. Door de beperkte groepsgrootte kunt beslist uw eigen vragen kwijt. De kosten bedragen slechts € 295,-- p.p. per dag van 10:00 tot 16:00 uur (eenvoudige lunch inbegrepen).

Samenwerking AutoCAD - Microstation !

8/8/08 Er is groot nieuws in de CAD-wereld: Autodesk en Bentley hebben tot een nauwe samenwerking besloten voor de uitwisseling van CAD-informatie in DGN- en DWG-bestanden. Ze gaan het gebruik van elkaars software-bibliotheken ondersteunen, zodat het werken in gemengde omgevingen met zowel AutoCAD als Microstation gemakkelijker kan plaats vinden. Sommigen denken dat het een voorbode is van een fusie. Het zou kunnen, maar met zo'n hoog Ajax-Feyenoord-gehalte lijkt de kans daarop toch niet zo erg groot. Lees verder in het engels.

Waar blijft Autodesk met z'n RealDWG-bibliotheken?
Laten we hopen dat Autodesk door deze samenwerking wat leert van de manier waarop Bentley met de Open Design Alliance omgaat. In plaats van rechtzaken te voeren tegen de ODA, zoals Autodesk doet over het OpenDWG-formaat, stelt Bentley zijn DGN-bibliotheken gewoon beschikbaar aan de ODA-leden.

Update-opleiding AutoCAD, Map of Civil 3D 2009

22/7/08 Heeft u de standaard-update-opleiding van AutoCAD 2009, AutoCAD Map 3D of Civil 3D al gevolgd? Dan wordt het nu tijd om IDEOMA langs te laten komen voor het echte werk. De nieuwe snufjes zijn immers niet waar u het mee moet verdienen. U wil gewoon gerichte tips en tricks die u meteen kunt toepassen. Bij IDEOMA gaan we uit van uw tekenwerk en beginnen dan pas de functies van AutoCAD, Map of Civil 3D uit te leggen die daar relevant voor zijn. Die kennis sluit naadloos aan op uw praktijk, dus zo‘n opleiding of ondersteuningsdag wordt ook snel terugverdiend.

Tekeningen uittrekken zonder AutoCAD

11/7/08 Stel, u wilt hoeveelheden uittrekken uit een set tekeningen, maar u bent geen tekenaar. De kosten van een volledige AutoCAD-licentie zijn dan wel erg hoog, als u er verder niets anders mee doet. In zo'n geval is GstarCAD Professional een ideale oplossing, want GstarCAD + Hoeveel kosten samen slechts € 995,-- excl. BTW.


weggegooid geld

Uw knoppen al teruggevonden in AutoCAD 2009?

30/5/08 Vooraf een hoop geld betalen en dan bij de update uw knoppen terug zien te vinden. Is dat vooruitgang? Betaalt u daar die onderhoudspenningen jaarlijks voor? Voor het geld dat u in 1 jaar aan subscription uitgeeft, koopt u een volledige GstarCAD-licentie. En het werkt precies zoals u gewend bent. Klik op het plaatje om te voorkomen dat ze u voor gek verklaren ....

Het is toch weggegooid geld als u teveel betaalt?

GstarCAD is bijna net zo goed en 10x zo goedkoop!


Trouwens, wist u dat de update van uw AutoCAD LT duurder is dan een volledig nieuwe GstarCAD Professional (incl. Solid modelling, VBA en AutoLISP). Hoe verliefd bent u op AutoCAD?

Van AutoTURN naar PathPlanner Roads

7/4/08 Zoekt u software om voertuigbewegingen te simuleren binnen AutoCAD of MicroStation? Tot voor kort adviseerden wij u AutoTURN, maar dat advies is sinds enige tijd bijgesteld, omdat we in het zweedse PathPlanner een vergelijkbaar alternatief hebben gevonden, tegen een interessantere prijs. Bedrijven als Haskoning, Ballast Nedam en Benthem Crouwel gingen u al voor in de keuze voor deze gebruiksvriendelijke software. Meer ...

AutoCAD LT Subscription verlengen of niet?

11/3/08 Heeft u ooit AutoCAD LT met Subscription gehad (het onderhoudscontract voor automatische updates), dan kunt u rond deze tijd gebeld worden door onze collega-dealers met een vrij dwingend advies om het nu nog even snel te verlengen. We raden u echter aan om het niet te doen. Onderhoudscontracten op AutoCAD LT zijn nog altijd over drie jaar gezien niet voordelig en u koopt in feite iets waarvan u nog niet weet wat het is en of u het gaat nodig hebben. Onder druk van Autodesk zijn onze collega-dealers iedereen aan het langsbellen. Wij vinden dat niet zo nodig en hebben daarover al een fikse ruzie met de distributeur van AutoCAD LT. Men staat kennelijk zo onder druk dat ze zelfs onze concurrenten op u af sturen! U heeft destijds wellicht AutoCAD LT aangeschaft met een gratis onderhoudscontract, omdat de update van AutoCAD LT 2008 voor de deur stond. We raden u aan om geen contractverlenging te nemen, d.w.z. gewoon op AutoCAD LT 2008 te blijven. Er zullen nog vele aanbiedingen volgen en met de ontwikkelingen vanuit China (zie www.fietscad.nl, zegt het voort) kan niemand voorzien hoe het er over drie jaar uitziet. Autodesk gaat eind van de maand de prijs van een nieuwe LT-versie met 20% verhogen en de update wordt 75% duurder (dus ca. 700 euro). Het onderhoud is echter over 3 jaar gerekend nog altijd net zo duur, dus is het sommetje snel gemaakt. Hoe lang kan Autodesk zich deze prijsstijgingen nog permitteren denkt u? Graag uw reactie.

Nieuw in AutoCAD 2009

12/2/08 AutoCAD LT 2009 komt eraan en zal velen een groot plezier doen. De van het grote, dure AutoCAD bekende functies ImageAttach en ImageAdjust, voor het werken met foto's, afbeeldingen of gescande tekeningen, zijn straks ook in LT beschikbaar. Ook Xref's en viewports kunnen binnenkort in LT worden geclipt en de RAL-kleuren komen er eindelijk in. U kunt straks tekstinhoud uit velden (Fields) opbouwen om bijv. de bestandsnaam of plotdatum in het tekeninghoofd weer te geven, of de oppervlakte van een polylijn. Allemaal zaken die tot nu toe alleen in het grote AutoCAD zitten. De omgang met DGN-bestanden is verbeterd en er komt een speciale 64-bitsversie.

Er is ook aardig wat echt nieuwe functionaliteit in AutoCAD LT 2009 te vinden: menu's, tooltips, rechtermuisknopmenu's, layouts en zelfs de previous views (Zoom Previous) worden zeer visueel, zodat u minder snel verkeerde keuzes maakt. Er is ook een grote verbetering als u veel met lagen werkt: het lagenmenu kan straks gewoon open blijven, net als het Properties-menu, en als u een laag aan- of uitklikt ziet u dat direct in de tekening. Dat scheelt veel kliks als u veel met lagen werkt.

Zodra AutoCAD LT 2009 leverbaar is, laten we het u weten! (zorg wel dat uw gegevens bij ons bekend zijn)

Meer ...

GstarCAD 2008

8/2/08 GstarCAD 2008 is sinds twee weken beschikbaar en komt met glans door onze eerste testen heen. Het programma is een stuk sneller geworden. Het is stabiel en bijv. onze toepassing IDEOMA Riool tekende volautomatisch een volledige rioleringstekening in GstarCAD Professional 2008. GstarCAD krijgt nog niet de 9,5 die het 10x zo dure AutoCAD van ons krijgt, maar we doen er toch zeker een half puntje bij: 7,5. Dat betekent dat we het programma vrij goed vinden en in de meeste situaties uiterst bruikbaar achten. Meer ....

Hoeveel 1.5 koppelt oppervlakten aan namen

23/1/08 Versie 1.5 van het populaire hoeveelhedenprogramma Hoeveel toont nu de bestaande teksten binnen de gebieden waarvan u de oppervlakten nodig hebt. De oppervlakte en de naam of het nummer worden daarmee gekoppeld. Met een paar kliks heeft u de oppervlakte per ruimte, perceel, plantvak, stortvak, e.d. De tool is daarnaast ook erg handig voor het analyseren en controleren van de inhoud van lagen in lijstvorm. Het valt in een lijst direct op als er een lijn staat in een laag waarin alleen teksten behoren te staan of omgekeerd. Lees verder in de brochure en download de probeerversie voor AutoCAD .

Open Source IFC Model Viewer van TNO

7/1/08 TNO heeft een nieuwe 3D viewer ontwikkeld voor het bekijken van een gebouwmodel, dat wordt uitgewisseld als IFC-bestand. IFC staat voor Industry Foundation Classes en is een systeem-onafhankelijke, open standaard voor het uitwisselen van gegevens van gebouwen en constructies tussen de verschillende bouwpartijen, zoals ontwerpers, adviseurs, bouwers en beheerders. Omdat de partijen verschillende informatiebehoeften hebben, werken ze bijna altijd met verschillende systemen en is uitwisseling een groot probleem. Door de steeds gedetailleerde informatie over het bouwwerk in IFC-bestanden op te slaan en uit te wisselen, verbeteren de processen voor, tijdens en na de bouw. De IFC beoogt een volledige, intelligente beschrijving van elk bouwwerk te kunnen geven.


Universele IFC-browser
Met de IFC-viewer die TNO heeft ontwikkeld is goed te zien hoe intelligent deze standaard in elkaar zit. Het gaat hier niet meer over het aan- en uitzetten van bijv. lagen met wanden en kozijnen, maar om genormeerde objectgroepen die op verschillende manieren kunnen worden benaderd. In de TNO-viewer kunnen enerzijds de groepen aan- en uitgeschakeld worden en anderszijds door het aanwijzen van een enkel object de kleinste details worden getoond (en aangepast!). Maar de viewer is maar een universeel bladerprogramma, waar alle gegevens van elk gebouwmodel (Building Information Model of BIM) mee bekeken kunnen worden en om onderstaande reden slechts bruikbaar voor enkele BIM-specialisten.

Niemand wil alles weten
Omdat er niemand is die alles tegelijk wil weten, moet elke software-ontwikkelaar dus de IFC-objecten op zijn eigen manier voor zijn klanten ontsluiten. Alleen dan kan elke partij precies die gegevens eruit kan halen die men voor een bepaalde toepassing nodig heeft. Daarbij is het noodzakelijk dat het IFC-model compleet gehouden wordt, hetgeen voorlopig nog wel niet het geval zal zijn: elke partij zal zijn deel van het gebouwmodel immers het liefst in zijn eigen vertrouwde systeem willen bewaren.

Wij helpen u graag vooruit met IFC!
IDEOMA adviseert u graag bij het invoeren van de IFC-standaard binnen uw organisatie. Ook kunnen we snel maatwerk leveren, bijv. door uw BIM-database op uw manier te koppelen aan uw CAD- of kantoorsoftware.

De Industry Foundation Classes worden onderhouden door de IAI, de International Alliance for Interoperability. Meer over IFC op www.ifcwiki.org. De gratis IFC-viewer van TNO kunt u downloaden van www.ifcbrowser.com.


Naar het laatste nieuws

Naar het nieuwsarchief

Nieuws van 2008 over Management-toepassingen

Bouwnetwerk.com zet vakgebieden in Google Earth

11/7/08 Via Bouwnetwerk.com kunt u elk vakgebied binnenhalen in Google Earth. Zorg dat uw bedrijf ook bij staat!.

Klik hier om deze afbeelding te vergroten

Google Maps in 3D

2/6/08 Google Earth en Google Maps zijn verder geintegreerd. Het resultaat laten we hier zien en ook Bouwnetwerk.com maakt al van deze nieuwe techniek gebruik (kijk bij de plaatsen).

Bouwnetwerk.com al eens bekeken? Klik hier

Hoezo webbased? Alles kan webbased!

7/3/08 Als er ��n modewoord binnenkort tot het verleden gaat behoren, dan is dat wel "webbased". Er wordt momenteel heel veel geld uitgegeven aan het webbased maken van allerlei software, met als doel om het voor iedereen toegankelijk te maken via internet. Het zat er al een tijd aan te komen, maar de ontwikkelingen bij Citrix (en de komst van de snelle internetaansluitingen) zijn inmiddels zover dat u elk programma via internet kunt aanbieden aan thuiswerkers of collega‘s onderweg. Ook gewone Access-toepassingen, zoals onze beheertoepassingen voor documenten en projecten, onze urenregistratie, etc.. Met de Citrix-technologie kunt u niet alleen een applicatieserver inrichten en die via uw netwerk ontsluiten, maar ook gewoon via internet. Meer weten? Neem even contact op voor de details, want natuurlijk zijn er nog haken en ogen.

Bijna 400 architectuurobjecten op Google Earth

2/1/08 In samenwerking met www.architectuur.org heeft IDEOMA de bijna 400 gedocumenteerde architectuurobjecten van de architectuurgids op Google Earth geplaatst. Lees meer ....


Naar het laatste nieuws

Naar het nieuwsarchief


Diverse hard- en softwareOpen uw PDF!
Stop printen, krassen, scannen - maak uw PDF-aantekeningen meteen digitaal!

Open uw DWG!
Bespaar fors op uw CAD-licentiekosten met Open DWG software!

IDEOMA supertool
Hoeveelheden bepalen
HoeveelIDEOMA database-producten

IDEOMA Relatie
Relatie


IDEOMA Document
Document


IDEOMA Uren
Uren


IDEOMA Kadastraal
Kadastraal


IDEOMA Grondwater
Grondwater


IDEOMA Riool
Riool


IDEOMA Klacht
Klacht


IDEOMA Toolbox
ToolboxEr zijn meer database-producten dan hier weergegeven.Meer informatie?
Wilt u meer informatie, een offerte of een webdemo? Klik dan op "Meer info" hieronder.Sinds maandag 2 juli 2007 zijn op ideoma.nl pagina's bekeken. Bekijk hier de statistieken
Wat vindt u van deze pagina?
zeer goed goed matig slecht, omdat:
Bij matig of slecht graag uw emailadres:


Probeer GstarCAD eens ... © Copyright 1992-2022, IDEOMA intelligent systems bv