abc
  Zoeken op: Alle woorden Een van deze woorden Complete zin
if dutch is abacadabra for you ... Klik om deze pagina te verversen
Inhoud verversen
Hoofdmenu

Tip: u kunt de tekst vergroten en verkleinen door met de Ctrl-toets ingedrukt aan uw muiswieltje te draaien.
Hoofdmenu

CADM-nieuwsoverzicht CADM-nieuws 26 - 9 maart 2001

Achitectural Desktop versie 3

Afbeelding vergroten Architecten en bouwkundigen kunnen sinds kort hun lol op met Architectural Desktop versie 3. Enkele punten waarom het absoluut de moeite waard is deze versie aan te schaffen sommen wij hieronder voor u op:
  • De Display Manager, een (alweer) op de Windows Verkenner lijkend dialoogmenu waarmee u kunt regelen hoe objecten of samengestelde objecten (bijvoorbeeld deuren in muren) zich gedragen in een geselecteerd view. Hierbij is het ook mogelijk de lagen te manipuleren.
  • De Style Manager geeft een overzicht van de gebruikte stijlen per bouwkundig element (bv. wanden of deuren) in de tekening en van andere (niet geopende) tekeningen. Van de geselecteerde stijl verschijnt een afbeelding, waarbij u het voorbeeldobject van verschillende kanten kunt bekijken. Door op het "open" mapje te klikken kunt u stijlen overnemen uit andere tekeningen. Indien een stijl is geselecteerd dan kan met de rechtermuisknop (Edit) de stijl worden bewerkt, waarbij bijvoorbeeld de laaginstelling van een stijl kan worden gewijzigd.Afbeelding vergroten Ook is het bijvoorbeeld mogelijk om van een bestaande spouwmuurstijl de layout en het arceerpatroon te wijzigen door er andere componenten aan toe te voegen en aan deze componenten een eigen laag en arceerpatroon toe te kennen. Op deze wijze kan elke gewenste verschijningsvorm worden gecreëerd.
  • In ADT 3 is het mogelijk om polylijnen te converteren naar vloerplaten, gaten aan te brengen ter plaatse van bv. trappen, vloerplaten af te knippen en te verlengen en vloerplaatstijlen te maken en te wijzigen.
  • Daken, trappen en leuningen hebben aanzienlijke wijzigingen ondergaan, zoals het op maat wijzigen van de afzonderlijke componenten van deze elementen.
  • Afbeelding vergroten
  • Het is nu mogelijk om bijvoorbeeld muren automatisch te bematen waarbij ADT vraagt de muren te selecteren en daarna de zijde waar bemaat moet worden. Indien er zich objecten zoals deuren en ramen in de muur bevinden kan onder de AEC Options aangegeven worden of bemaat moet worden t.o.v. het midden van die "opening" of t.o.v. de rand. ADT plaatst vervolgens de totaal- en tussenmaten.
  • Constructieve elementen kunnen nu naar hartelust worden toegevoegd aan de tekening, bijvoorbeeld door met de geïmplementeerde catalogus een constructief element te selecteren en deze toe te voegen als stijl. Vervolgens kan de stijl met de Style Manager verder worden bewerkt of natuurlijk gewoon worden toegevoegd aan de tekening.Afbeelding vergroten
    Bovenstaande is slechts een fractie van de mogelijkheden van Architectural Desktop. Zeker indien ADT kan worden uitgebreid met de Point Localizer voor versie 3 zijn de mogelijkheden voor bouwkundigen en architecten hiermee haast onbegrensd.
Klik hier voor meer informatie over ADT.

Afbeelding vergroten Komt u naar de (gratis) productpresentatie van ADT bij IDEOMA . Op 27 maart of 24 april heten wij u van harte welkom.

Klik hier voor de huidige opleidingen en diensten.
In deze kolom vindt u voortaan aanvullende opmerkingen rond dit onderwerp.


Gebouwen 3D modelleren met AutoCAD achterhaald?
1/11/10 Ongeveer 5 jaar geleden werd Revit geïntroduceerd door Autodesk als de nieuwe oplossing voor het 3D modelleren. Erg moeilijk uit te leggen aan mensen die net AutoCAD Architecture hadden aangeschaft en ingevoerd (dat laatste is veel werk). Daarmee werd ADT of AutoCAD Architecture min of meer op een dood spoor gezet. Toch is AutoCAD Architecture nog steeds te koop. Meer over AutoCAD Architecture ...
Uw reactie wordt zeer op prijs gesteld. Zegt het voort!

Klik voor onze Facebook-pagina Om te voorkomen dat uw surfgedrag op onze website kan worden gevolgd door derde partijen, zoals Facebook, hebben wij alle actieve links e.d. verwijderd, m.u.v. Statcounter. U kunt natuurlijk nog wel onze Facebook-pagina bezoeken.
Meer informatie?
Wilt u meer informatie, een offerte of een webdemo? Vul dan hier uw gegevens in. We sturen dan per email de gevraagde informatie of geven u enkele datums voor een webdemo.

Sinds maandag 2 juli 2007 zijn op ideoma.nl pagina‘s bekeken. Bekijk hier de statistieken

Open uw PDF!
Stop printen, krassen, scannen - maak uw PDF-aantekeningen meteen digitaal!

Open uw DWG!
Bespaar fors op uw CAD-licentiekosten met Open DWG software!Probeer GstarCAD eens ... © Copyright 1992-2022, IDEOMA intelligent systems bv