abc
  Zoeken op: Alle woorden Een van deze woorden Complete zin
if dutch is abacadabra for you ... Klik om deze pagina te verversen
Inhoud verversen
Hoofdmenu

Tip: u kunt de tekst vergroten en verkleinen door met de Ctrl-toets ingedrukt aan uw muiswieltje te draaien.
Hoofdmenu

16 april 2007

Nieuw in AutoCAD 2008 en AutoCAD LT 2008

Klik hier voor meer informatie over eerdere versies van AutoCAD.

Geen echte AutoCAD-dealers meer. Niet zo opvallend, maar wel nieuw: geen enkele dealer in Nederland houdt zich meer echt bezig met AutoCAD! Het nieuwe beleid van Autodesk zorgt ervoor dat de dealers u als nooit tevoren zullen pushen om uw AutoCAD-licenties in te ruilen voor een AutoCAD Map, AutoCAD Architecture, AutoCAD Civil, etc. met als eerste winst: een hogere onderhoudsprijs. IDEOMA kon zich in dit beleid niet langer vinden en heeft derhalve afscheid genomen van de rechtstreekse relatie met Autodesk. Voor u als AutoCAD-gebruiker houdt dit in dat u uw informatie meer en meer zelf moet opzoeken en dat de kwaliteit van de informatie veel te wensen overlaat. IDEOMA zal proberen om zich meer dan ooit te onderscheiden in het brengen van goede informatie over AutoCAD. Door onze grotere onafhankelijkheid zullen we daarbij ook wat meer praten over eventuele alternatieven, dus houd onze website a.u.b. goed in de gaten, schakel onze adviseurs af en toe eens in of geef ons uw emailadres door voor onze CADM-nieuwsbrief.

Elk jaar weer de vraag: kan het beter? Elk jaar weer het antwoord: Ja! We beginnen weer met de nieuwe dingen van AutoCAD LT 2008:
  • Teksten luisteren nu eindelijk naar de schaal! Het heeft 20 jaar geduurd, maar nu is het toch zover: een tekst (of een ander annotatieobject) weet nu dat hij zich moet aanpassen aan de schaal waarop hij wordt weergegeven of dat hij zich alleen moet vertonen bij een bepaalde schaal. Dat houdt in dat u zich dus niet langer bij het plaatsen van een tekst hoeft af te vragen op welke schaal hij moet komen. Tot nu toe worden teksten vaak per schaal op een andere laag gezet, maar dat is dus vrijwel niet meer nodig. Teksten kunnen aan een bepaalde schaal worden gekoppeld zodat ze alleen bij die schaal zichtbaar worden. Maakt u een viewport met een andere schaal dan worden de teksten die niet op die schaal van toepassing zijn automatisch weggelaten. Superhandig voor detailteksten!
  • Teksten, blokken en arceringen draaien vanzelf recht. U kunt nu bij annotatieobjecten (teksten, arceringen en blokken) aangeven of ze zich recht moeten houden als het model gedraaid in beeld wordt gebracht. Dit is vooral bij 3D ontwerpen erg handig. Autodesk heeft hier opnieuw goed naar SketchUp gekeken!
  • Laaginstellingen worden per viewport onthouden. U kunt nu dus een lijn op ��n tekening met verschillende kleuren, pendiktes of lijntypen weergeven. Denk aan een balklijn onder een vloer: in een plafondtekening moet die getrokken zijn en in een vloertekening gestippeld. Of denk aan een rioollijn: in een wegentekening moet die gestippeld en in de riooltekening getrokken. Tot nu toe loste men dat op door per onderwerp een dwg-bestand te maken met de riolering als gekoppelde onderlegger (xref).
  • Aanhaallijnen onderbreken.
  • U kunt nu aanhaallijnen van maten onderbreken op de plaatsen waar deze andere lijnen kruisen door deze lijnen te selecteren. De maat hoeft hiervoor dus niet meer ge�xplodeerd te worden.
  • Bestandsformaat niet veranderd
    Tenslotte: het dwg-bestandsformaat is gelukkig niet veranderd, dus voor uitwisseling met AutoCAD (LT) 2007 (of GstarCAD 2007) hoeft u nergens op te letten. Voor oudere dwg-formaten kunt u bij het opslaan de versie kiezen.
  • We vullen dit nog verder aan, dus houd deze pagina in de gaten ...

Demo AutoCAD 2008, 2007 en 2006
Bekijk hier de automatische demo van AutoCAD 2008, 2007 en 2006 (engelstalig). Hier ziet u gedetailleerd wat er in de nieuwe versies verbeterd is. Dit is alleen geschikt voor mensen met AutoCAD-ervaring. Wilt u meer informatie over de basistekenfuncties, bekijk dan onze online basiscursus CAD.

AutoCAD 2008 is niet de nieuwste versie. Klik hier voor AutoCAD 2009.

Meer over AutoCAD, AutoCAD LT, de kopieerbeveiliging en de netwerkversie.

Oudere versies
AutoCAD 2007
AutoCAD 2006
AutoCAD 2005


Brochures
De Autodesk-brochure van AutoCAD LT 2008.
Versieverschillen tussen AutoCAD LT 2005, 2006, 2007 en 2008.

Nederlandstalge handleidingen
Autodesk-basisuitleg voor beginners over AutoCAD en AutoCAD LT 2008 (194 pagina's).
Autodesk-uitgave voor snelle naslag over AutoCAD en AutoCAD LT 2008 (6 pagina's).

Nederlandstalge helpbestanden
Download de nederlandstalige helpbestanden van AutoCAD LT 2008 met uitleg over de installatie.

Tip: voor slechts � 650,-- heeft u tegenwoordig een goed alternatief voor AutoCAD: GstarCAD.

13/9/07 Er zijn servicepacks te downloaden om uw AutoCAD 2008 en AutoCAD LT 2008 te verbeteren. Klik op de onderstaande links voor meer informatie en voor de download.


Uw reactie wordt zeer op prijs gesteld. Zegt het voort!

Klik voor onze Facebook-pagina Om te voorkomen dat uw surfgedrag op onze website kan worden gevolgd door derde partijen, zoals Facebook, hebben wij alle actieve links e.d. verwijderd, m.u.v. Statcounter. U kunt natuurlijk nog wel onze Facebook-pagina bezoeken.
Meer informatie?
Wilt u meer informatie, een offerte of een webdemo? Vul dan hier uw gegevens in. We sturen dan per email de gevraagde informatie of geven u enkele datums voor een webdemo.

Sinds maandag 2 juli 2007 zijn op ideoma.nl pagina‘s bekeken. Bekijk hier de statistieken

Open uw PDF!
Stop printen, krassen, scannen - maak uw PDF-aantekeningen meteen digitaal!

Open uw DWG!
Bespaar fors op uw CAD-licentiekosten met Open DWG software!Probeer GstarCAD eens ... © Copyright 1992-2022, IDEOMA intelligent systems bv