abc
  Zoeken op: Alle woorden Een van deze woorden Complete zin
if dutch is abacadabra for you ... Klik om deze pagina te verversen
Inhoud verversen
Hoofdmenu

Tip: u kunt de tekst vergroten en verkleinen door met de Ctrl-toets ingedrukt aan uw muiswieltje te draaien.
Hoofdmenu

18/2/05 Kijk ook eens naar dit verhaal over bibliotheken voor AutoCAD en AutoCAD LT.


4 oktober 2004

AutoCAD LT Extended Editions

Extended Editions zijn combinaties van AutoCAD LT met enkele niet-Autodesk-producten, zoals de vertaal-CD en de NEN-symbolen-CD.

Op 1 oktober 2004 is er ook een AutoCAD LT Extended Edition uitgebracht gericht op de werktuigbouwkunde. Hiermee zijn er nu al vijf verschillende Extended Editions verkrijgbaar. Dit leek ons een mooie gelegenheid om eens wat meer aandacht te besteden aan deze AutoCAD LT versies met handige extra's.


AutoCAD LT Extended Edition
Dit is de basisversie van de Extended Editions. Deze bestaat uit:
 • De vertaal-CD. We zijn er geen voorstanders van, maar hiermee wordt het mogelijk om AutoCAD LT in het nederlands te gebruiken, dit maakt het gebruik van de software (zeker voor beginnende AutoCAD-gebruikers) een stuk eenvoudiger. U moet wel even opletten, want de vertaal-CD werkt alleen voor AutoCAD LT 2005 in combinatie met Windows NT 4.0 (SP6a of later), Windows 2000 Professional en Windows XP (Professional, Home of Tablet PC edition). Het is geen officieel Autodesk-product, dus het kan hier en daar wat spraakverwarring geven.
 • De symbolenbibliotheek met 8000 symbolen volgens de nederlandse NEN-norm. De symbolen zijn gemakkelijk te vinden door het gebruik van menu's. In deze menu's krijgt u een voorbeeldweergave van de symbolen te zien. Zo kunt u het gewenste symbool gemakkelijk vinden. Heeft u het symbool van uw keuze gevonden? Dan kunt u het gewoon volgens de "Drag and Drop"-methode overbrengen naar uw tekening.
  Van de meeste normen zijn alle symbolen aanwezig. Van de normen die over onderdelen gaan, zoals bouten of moeren, zijn de meest voorkomende symbolen (maten) opgenomen.
AutoCAD LT Extended Edition Bouw NL
Deze Extended Edition is gericht op de nederlandse bouwsector. Ook hier is de vertaal-CD een onderdeel van het pakket. Maar daarnaast krijgt u de volgende extra's:
 • De nederlandse symbolenbibliotheek met 2D symbolen voor onder andere meubilair, sanitair, e-installaties, w-installaties en symbolen voor presentatiedoeleinden.
 • Laagaansturing volgens het GB CAD-afsprakenstelsel 3.0, Hiermee kan snel de juiste scheiding van informatie in een tekening gemaakt worden.
 • Een template met standaardkaders, tekst- en maatvoeringsinstellingen.
 • Bouwkundige arceerpatronen volgens de nederlandse normen (onder andere voor hout, beton, isolatie en metselwerk).
 • Documentatie over de achtergronden van de coderingen.
AutoCAD LT Extended Edition Bouw BE
Deze Extended Edition is gericht op de belgische bouwsector. Ook hier is de vertaal-CD een onderdeel van het pakket. Maar daarnaast krijgt u de volgende extra's:
 • De belgische symbolenbibliotheek met 2D symbolen voor onder andere meubilair, sanitair, elektrische uitrusting, flu�da en symbolen voor presentatiedoeleinden.
 • Laagaansturing volgens de BB-Sfb normering, Hiermee kan snel de juiste scheiding van informatie in een tekening gemaakt worden.
 • Een template met standaardkaders, tekst- en maatvoeringsinstellingen.
 • Bouwkundige arceerpatronen volgens de belgische normen (onder andere voor hout, beton, isolatie en metselwerk).
 • Documentatie over de achtergronden van de coderingen.
AutoCAD LT Extended Edition Navigator
De Navigator Extended Edition is gericht op het vereenvoudigen van het beheer van documenten tijdens aanmaak- en wijzigingsfase. Deze Extended edition bevat:
 • Navigator software (engelstalig). Deze software is in te zetten in een omgeving waar verschillende soorten documenten worden gebruikt. Een beperking is echter, dat er met maximaal 5 personen tegelijk gebruik kan worden gemaakt van dit systeem*.
 • Nederlandstalige handleiding op CD.
*Indien u meer gebruikers of mogelijkheden wenst, informeer dan eens naar IDEOMA Project!

AutoCAD LT Extended Edition Werktuigbouw
De AutoCAD LT 2005 Extended Edition Werktuigbouw bestaat uit:
 • Een set nederlandse symbolen volgens de NEN-norm.
 • Lagenstructuur conform AutoCAD Mechanical.
 • Arceerpatronen, templates en documentatie.

De Extended Editions zijn verkrijgbaar als compleet pakket met AutoCAD LT 2005 en de Extended Edition van uw keuze. U kunt kiezen uit een enkele licentie of een extra voordelig 5-pack. Maar ook kunt u de Extended Editions aanschaffen als uitbreiding op uw reeds aanwezige AutoCAD LT 2005 software.
Wilt u meer informatie over de Extended Editions? Neem gerust even contact met ons op.

In deze kolom vindt u voortaan aanvullende opmerkingen rond dit onderwerp.
De tekst links hiernaast kan verouderd zijn.

Het laatste nieuws vindt u via het hoofdmenu
Uw reactie wordt zeer op prijs gesteld. Zegt het voort!

Klik voor onze Facebook-pagina Om te voorkomen dat uw surfgedrag op onze website kan worden gevolgd door derde partijen, zoals Facebook, hebben wij alle actieve links e.d. verwijderd, m.u.v. Statcounter. U kunt natuurlijk nog wel onze Facebook-pagina bezoeken.
Meer informatie?
Wilt u meer informatie, een offerte of een webdemo? Vul dan hier uw gegevens in. We sturen dan per email de gevraagde informatie of geven u enkele datums voor een webdemo.

Sinds maandag 2 juli 2007 zijn op ideoma.nl pagina‘s bekeken. Bekijk hier de statistieken

Open uw PDF!
Stop printen, krassen, scannen - maak uw PDF-aantekeningen meteen digitaal!

Open uw DWG!
Bespaar fors op uw CAD-licentiekosten met Open DWG software!Probeer GstarCAD eens ... © Copyright 1992-2022, IDEOMA intelligent systems bv