Klik op de plaatjes om ze te vergroten
  Zoeken op: Alle woorden Een van deze woorden Complete zin
Bel 071-5414455 voor een vrijblijvende online demo. Terwijl we met u aan de telefoon zitten, kunnen wij u via internet laten zien hoe het werkt!
Tip: u kunt de tekst vergroten en verkleinen door met de Ctrl-toets ingedrukt aan uw muiswieltje te draaien.

Omdat IDEOMA deze maand 18 jaar bestaat: €200,-- korting op ZWCAD!
- meer informatie -

13 april 2001

IDEOMA Kadastraal

IDEOMA Kadastraal is een eenvoudig te bedienen toepassing op basis van Microsoft Access 97 voor het raadplegen van kadastrale informatie. De mogelijkheden zijn echter zeer uitgebreid. IDEOMA Kadastraal presenteert de kadastrale gegevens van percelen, bedrijven en personen en koppelt deze aan AutoCAD. De gegevens kunnen rechtstreeks vanuit de zgn. totaalstand AKR en NEN1878 van het Kadaster worden ingelezen.


Vanuit het hoofdmenu kunt u lijsten openen met personen, bedrijven of percelen.

Afbeelding vergroten

Alle lijsten zijn voorzien van opzoekvakjes, waarin u een persoons-, bedrijfs- of straatnaam kunt intikken of het perceelnummer dat u zoekt.

Steeds als u in een lijst dubbelklikt op het zwarte aanwijsdriehoekje, dan opent u de details van dat item. Zo kunt u snel heen en weer springen van personen of bedrijven naar percelen en omgekeerd. U kunt in één oogopslag zien op welke percelen de geselecteerde persoon rechten uitoefent en wat voor rechten dat zijn (eigendom, opstal, gebruik, vruchtgebruik, etc.). Dubbelklikt u vervolgens op een perceel dan ziet u direct welke personen er nog meer rechten hebben op het perceel.

Afbeelding vergroten Op het tweede tabblad van de perceeldetails kunt u zien wat de aangrenzende percelen zijn. U heeft hiervoor dus niet direct een kaartje nodig.

Afbeelding vergroten

Afbeelding vergrotenZowel in de personenlijst en de bedrijvenlijst als in de percelenlijst kunt u ook selecteren op straatnaam.

Afbeelding vergroten
De personen in de Wierdense straat, gesorteerd op achternaam.

De percelen in de Wierdense straat, gesorteerd op perceelnummer.

Afbeelding vergroten

De percelenlijst bevat allerlei extra AutoCAD-functies. "Wijs aan" laat AutoCAD naar voren komen en vragen om een perceelnummer aan te wijzen. Doet u dit, dan zoekt IDEOMA Kadastraal het betreffende perceel voor u op in de lijst.

Afbeelding vergroten
Afbeelding vergroten

Als "Zoomin" is aangevinkt toont AutoCAD steeds de kaart op de plaats van het perceel dat u in de lijst aanwijst. Zo hoeft u dus nooit meer te zoeken. Met de eenvoudige Zoom-functies van AutoCAD kunt u het beeld vergroten of verkleinen en u kunt op elk moment de gewenste afdruk maken.


Afbeelding vergroten Als u op "Tekenen" drukt, dan kunt u het actieve perceel laten tekenen of alle geselecteerde percelen tegelijk. Daarbij kunt u aangeven met welk thema u dat wilt doen, wat bepalend is voor de uiteindelijke kleuren. Overigens worden de kleuren via de lagen toegekend (bylayer), zodat u ze gemakkelijk kunt aanpassen of uitzetten.

Als u in de kaart nog geen perceelnummers hebt staan, dan kunt u ze meteen laten bijschrijven. Ook kunt u de perceelnummers afzonderlijk laten tekenen. Perceelnummers en -grenzen komen in aparte lagen, zodat u ook hier weer mee kunt doen wat u wil.


Afbeelding vergrotenAfbeelding vergroten


Beheer
Voor de beheerder van de kadastrale database is een apart menu met een aantal beheerstaken. Zo kan hij AKR- en NEN1878-bestanden importeren, basistabellen wijzigen of aangeven op welke manier de laagnamen worden opgebouwd als u om een thematische weergave vraagt.

Afbeelding vergroten Afbeelding vergroten

In deze kolom vindt u voortaan aanvullende opmerkingen rond dit onderwerp.
De tekst links hiernaast kan verouderd zijn.

Het laatste nieuws vindt u via het hoofdmenu

Probeer nu!
Bespaar fors op uw CAD-licentiekosten

IDEOMA supertool

Hoeveelheden bepalen
HoeveelIDEOMA database-producten

IDEOMA Relatie
Relatie


IDEOMA Document
Document


IDEOMA Uren
Uren


IDEOMA Kadastraal
Kadastraal

IDEOMA Grondwater
Grondwater


IDEOMA Riool
Riool


IDEOMA Klacht
Klacht


IDEOMA Toolbox
ToolboxEr zijn meer database-producten dan hier weergegeven.Meer informatie?
Wilt u meer informatie, een offerte of een webdemo? Klik dan op "Meer info" hieronder.Sinds maandag 2 juli 2007 zijn op ideoma.nl pagina's bekeken. Bekijk hier de statistieken
Wat vindt u van deze pagina?
zeer goed goed matig slecht, omdat:
Bij matig of slecht graag uw emailadres:

Probeer GstarCAD eens ... © Copyright 2001-2009, IDEOMA intelligent systems bv